Tsantali Naoussa
$7.95
Droge rode wijn. Fruitige neus met rijpe rode bessen en tonen van zoete kruiden. Droge, medium body, fruitige en specerij-smaken. Het hout is mooi geïntegreerd. Medium lange afdronk. Aroma’s van frambozen, kersen, aardbeien en minerale hints. Deze wijn is veel waar voor je geld!
De oogst begint eind september tot begin oktober. De vinificatie vindt plaats in de wijnmakerij Tsantali in de buurt van het dorp Strantza in de Naoussa-regio. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd op een transportband riem vóór verpletteren. 3 dagen voorvergisting koud weken bij 8-10° C De most ondergaat 12-15 dagen fermentatie bij gecontroleerde temperaturen van niet meer dan 26°C. Overpompen tijdens de fermentatie. Malolactische gisting in de tank.
Rijping: 12 maanden in 300 Lt vaten Vaten: 95% Frans eiken (20% nieuw en 80% 2e en 3e vulling) – 5% Amerikaans eiken. Verdere veroudering in de fles voordat het wordt vrijgegeven.
Additional information
Merk | |
---|---|
Regio | |
Inhoud | 750ml |